Genel

16 Nisan Biyologlar Günümüz Kutlu Olsun

Biyologluk mesleği dünya geneline baktığımızda en önde gelen meslek grupları içerisinde yer alırken ülkemizde ne yazık ki hak ettiği değeri görmemektedir. Dünya gündeminde sıkça karşımıza çıkan popüler bilim olarak adlandırdığımız; nanoteknoloji çalışmaları, kanser araştırmaları, genetik çalışmalar, kök hücre çalışmaları, Küresel İklim Değişikliği ile alakalı çözüm önerileri gibi konular biz biyologlar tarafından yapılmaktadır. Lakin bugün Türkiye’de Biyologlar; özlük hakları kısıtlanan, çalışma alanları daralan ve binlerce işsiz barındıran bir meslek grubu halindedir. Bu durum bizleri derinden üzmektedir. Bu sebeple; Biyologlar Dayanışma Derneği olarak biyologluk mesleğini dünya standartlarına ulaştırmayı kendimize amaç edindik.

Tüm resmi ve özel kuruluşlardaki meslektaşlarımıza; mesleğe olan değerli katkıları ve meslek grubumuzun yaşadığı problemlere gösterdikleri özen ve hassasiyet için teşekkür ediyor,  16 Nisan Biyologlar gününü kutluyoruz.”