1986 Ankara Doğumludur. 2009 yılında On Dokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Çalışma hayatına, (almış olduğu özel bir eğitim ile Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen sınava katılımı sonucu, hak kazandığı ilk yardım eğitmeni sertifikası ile) bir ilkyardım eğitim merkezinde eğitim  koordinatörü olarak başladı. Daha sonra (yine Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitim ve sınava katılımı sonucu almaya hak kazandığı sertifika ile) halk sağlığı alanında zararlılarla mücadeleye yönelik faaliyet gösteren bir  kuruluşta mesul müdür olarak çalıştı. Biyologlar Dayanışma Derneği ile tanışması 2011 yılında dernek tarafından düzenlenen çevre görevlisi eğitimi ile olmuştur. Eğitime katılımı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çevre görevlisi sınavında başarılı olarak, çecre görevlisi belgesini almıştır. Çevre görevlisi unvanı ile bir atık yönetim tesisinde çalışmaya başlayan Ebru Elif Albayrak, bugün çevre yönetim hizmeti (çevre danışmanlık hizmeti) veren özel bir kuruluşta teknik koordinatör olarak çalışma hayatına devam etmektedir.