Hacettepe Üniversitesi’nin kurucularından Nihat Şişli vefat etti

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. M.Nihat Şişli hakkın rahmetine kavuşmuştur. Hocamıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. .

Dernek Başkanımız: Tarık PATIHAN

Kayseri İli Bünyan İlçesi doğumludur. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nden 2004 yılında mezun olmuş ve 2006 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde biyoteknoloji alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

İş ve meslek hayatına 2005 yılında çevre sektöründe başlayan Tarık PATIHAN, ÇED Raporları, atıksu arıtımında biyoteknolojik ürünlerin kullanılması, çevre danışmanlığı, ekosistem değerlendirme ve atık yönetimi gibi konularda çalışmış ve halen 2 ayrı çevre firmasında yönetici pozisyonunda görev yapmaktadır.

Mesleki örgütlenme faaliyetlerine ilk olarak 2005 yılında TBD üyeliği ile başlayan Tarık PATIHAN, 2009 yılında diğer kurucularla birlikte Biyologlar Dayanışma Derneği’nin kuruluşunda görev almış ve yaklaşık 2 yıl genel sekreterlik görevini yürütmüştür. Şubat 2012 tarihinde dernek başkanlığına seçilen PATIHAN, halen bu görevini sürdürmektedir.