Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü, Zeytin Dostu Derneği ve Eskişehir büyükşehir belediyesi iş birliği ile “Zeytinyağı ve Sağlık” paneli Eskişehir de Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllú’nün katılımları ile gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya’nın yaptığı panelde, Düzen Laboratuvarlar Grubu Kurucu ve Yöneticisi Prof. Dr. Yahya R. Laleli, Fizyoloji Profesörü, Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cenap Yılmaz ve Hacettepe Üniversitesi Medikal Onkoloji Bölümünden Dr. Gül Kahraman konuşmacı olarak yer aldı.
BDD başkan yardımcımız Gul Kahraman, kanserin önlenmesi ve tedavisinde beslenmenin önemi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Ayrıca zeytinyağında ki polifenollerin karaciğer kanserinde gösterdiği etki üzerine yaptığı çalışmanın bulgularını paylaştı. Büyük ilgi gören zeytinyağı ve sağlık panelinde halkımız sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirildi. Biyologlar olarak toplum sağlığının geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve toplumun daha sağlıklı bir yasama ulaşması için farkındalık oluşturacak her türlü girişimleri önemsiyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir